2011-12-26 41 浏览
见食评唔错谂住平安夜黎食,但结果系失望而回。接近一个月前就full booking,死lur返张枱返黎,先过数$400以为好有system,当日去到,menu讲明08:30开始,但不知何故要喺楼下等足20分钟。平安夜呢日仲好冻,得𠮶几度,要人喺楼下坐胶櫈食西北风,味食都已经唔开心!上到去讲真系呆咗啰,啲枱迫到你唔信!真系肩磨谷击,只见啲waiter腾来腾去。坐底我们不知呆等什么,等了10分钟仍无人理,最终都忍唔住问waiter我地等紧咩?先有人同我地order。先来的是面包配3种酱:1)肝酱2)芝士3)牛油以上都是本人凭味觉认办出来,因根本无人来介绍。其实3个酱味道都几好,牛油的咸咸地,而我最喜欢芝士的,很香很浓。配的面包是一方形包和餐包,前者颇出色,包边脆,中间软,后者则平平无奇。我们订了2人海鲜并盘,内有花鸽、虾、半只冻蟹、青口、螺。除咗啲虾同螺基本上我无野觉得入到口,啲野全部都系沙!唉$198我唔期待啲咩,不过咁无质素点解要做呢…配的有3个汁,全部不好食之后到汤,有龙虾浓汤和黑松露白鸽清汤,我们选了前者,汤很浓,很有龙虾味,但不够热,只是微暖,浪费了一切。汤中有粒疑似龙虾丸的东西
见食评唔错谂住平安夜黎食,但结果系失望而回。
先来的是面包配3种酱:
1)肝酱
2)芝士
3)牛油
之后到汤,有龙虾浓汤和黑松露白鸽清汤,我们选了前者,汤很浓,很有龙虾味,但不够热,只是微暖,浪费了一切。汤中有粒疑似龙虾丸的东西,不好吃。
之后来了个sorbet ,白色的,我和朋友食极都唔知咩味,最终问了店员,原来系荔枝味㖞。
Refresh完个口,谂住期待个主菜,我地点咗牛扒,等了又等,结果等昨半个钟,又问到底要等几耐!!5分钟后终于黎。个扒,我只可以讲系全晚最差!好un好un!!!!!!!!!!仲要又系唔热!食到呢度真系好失望!我食剩半份…
再来的甜品又是旧无特别的云呢拿雪糕和蛋糕仔。
是夜庆幸自行买咗支icewine上去饮,如果唔系真系笑唔出。

又贵又唔好食
不会再来
题外话/补充资料: 若要保质素,请不要接太多客人 令有心食好野的人失望而回
2011-12-24
庆祝纪念