2018-08-04
之前一直都好想试呢间日本餐厅 见佢新开张 装修唔错 满怀期望,可惜最后失望而回。首先由Menu开始,寿司 刺身 lunch set 百几蚊一个餐,但单睇menu 就咁写杂锦刺身 、特选鱼生饭,完全无提及食材,又无相,只单纯写有几多件寿司,应该要提供多啲资料,问个职员几个餐分别有咩刺身或寿司 佢都要睇猫纸先答到我,咁作为第一次黎食嘅客我点会记得哂呢。第二,鱼生饭送个汤乌冬完全唔知系咩汤底,白色,饮落完全唔知咩黎。面鼓汤又系淡。第三,刺身饭到左,一点落去,啲鼓油味咁怪嘅😰酸架 佢地将啲酱油混错左。不过师傅面好好佢比返另一块刺身我。第四,整体啲刺身饭,鱼生饭醋落得太多偏酸。第五,甚几件刺身连皮上,但有啲皮系硬到咬唔到😂第六,带子海胆完全无鲜甜味,带仔得个大字。职员态度良好,不过食物质素有待改善。食完呢餐埋单差不多三百蚊,我俩觉得食元X GexKi 仲满足仲好味🙈 亦都应该唔会再光顾
第四,整体啲刺身饭,鱼生饭醋落得太多偏酸。
第五,甚几件刺身连皮上,但有啲皮系硬到咬唔到😂
第六,带子海胆完全无鲜甜味,带仔得个大字。
职员态度良好,不过食物质素有待改善。