2020-04-28
听闻深水埗人气番茄🍅浓汤店系元朗开分店,钟意番茄汤底嘅我急不及待要去试下。位置就系以前花胶面个铺位,元朗广场同巴士总站旁边。这段时间都系买外卖返屋企吃比较稳阵,而且夜晚7点几,门口已经有唔少人等紧位,真系咁好味🤔见餐牌选择唔算多,都系以番茄🍅汤为主,价钱就偏贵。豚豚圆圆番茄🍅汤配上海面($59)豚豚圆圆即系猪🐷腩片加猪🐷颈肉,腩肉片每一块都好够肥,唔太喜欢吃肥肉就唔好拣啦!猪颈肉味道就一般,里面有一块好酸的半生熟番茄,至于最期待的番茄浓汤就真系失望😔,吃唔到浓汤味道,有酸酸地嘅番茄汤味。田园风番茄🍅浓汤配乌冬($38)同样都系有两块好酸的半熟番茄,玉米粒,椰菜,鸡腿菇,汤底就真系……失望😔😔其实好多店铺都有主打番茄浓汤,这间都算系我吃过比较失望的一间,唔明点解仲系人气店,可能我真系唔试欣赏。😣
见餐牌选择唔算多,都系以番茄🍅汤为主,价钱就偏贵。
豚豚圆圆番茄🍅汤配上海面($59)
田园风番茄🍅浓汤配乌冬($38)