2022-04-14
叫左块谷饲牛肉眼,觉得㶶到有苦味,旁边亦都㶶到硬左,我尝试用刀整走旁边㶶地方,不过整吾走,所以礼貌地表示:吾好意思丫,块扒真系太㶶,会吾会可以帮我换无咁㶶?因为㶶左,所以味道太苦。职员表示可以无问题。到职员重新拎一碟出黎,然后表示因为明火,所以有机会小小㶶,我明白,所以表示吾好太㶶就ok。但系新个碟到,我明显见到我之前切过的位置,我反转块扒再望,点知原来系同一块,只系企翻转再出返比我。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。其后我同职员表达:其实直接讲无得换会比你地讲大话更容易理解,但职员表示已换新,而其实只系同一块翻转左,好吾专业亦好吾尊重。事后经理亦从未有出面处理,直到我埋单问经理有无得知此事,经理话知道😅知道但没有任何出面讲解,觉得好失望,然后突然话张单已经85折左比我,我表示不需要折比我,只系想表达返处理方法可以更懂得尊重,过程中亦可以过黎出面解释或处理,而吾系我地走前主动问有无了解事情。但佢系无通知我地情况之下,硬要话已经85折左而且已经碌左卡😅我地都系做服务行业,吾系话客人一定大晒,不过做得该职位,好应该出面处理一下而吾系当睇吾到要下属出黎处理,而得知下属
职员表示可以无问题。
到职员重新拎一碟出黎,然后表示因为明火,所以有机会小小㶶,
我明白,所以表示吾好太㶶就ok。
我地都系做服务行业,吾系话客人一定大晒,不过做得该职位,好应该出面处理一下而吾系当睇吾到要下属出黎处理,而得知下属处理吾到都依然扮睇吾到。
好失望。