2024-10-20
周末夜晚8:15开始等位,虽然前面只有一枱二人枱都等咗好耐,九点几先入得。望住里便不停有人食完行出嚟,但店员根本做唔切,几张枱放喺度15分钟以上都冇人执枱。另外店员亦都无管理排队情况,排排下见有一位一个人嘅客自己冲左入去,但店员又照安排座位俾佢。原本以为因为咁啱有一人枱,但之后入得个时发现原来店员系安排左楼上二人枱俾佢(个时前面仲有一枱二人未入) 。排到九点几店员通知全部粥都无晒(餐厅收23:30),海鲜都系得翻几种(蟹、虾、龙虾、元贝等等都无晒)。不过见排左咁耐,决定都系等埋佢。终于有位,上到楼上发现有好几张大枱,只不过无人执枱(坐低后听到店员话咩佢无左个垃圾桶,所以执唔到,唔知系咪因为咁所以咁耐都无放人入)。 (图一系上左楼上我地坐低之后,至少二十分钟仲系无人执枱嘅情况) 我地最后一入到去就落单,怕更多海鲜会无货。九点二落单,大约二十分钟黎第一批(鲜鱿肠粉、节瓜同菜心), 花甲同蛏子大约三十分钟,蒸饭就要四十分钟。不过都明蒸野要等耐少少。食物方面就普普通通,蒸花甲同蛏子好干,生蚝蒸饭就蒸过龙,d边位咬唔到。其它食物就正正常常,整体食物无惊喜。最后,其实都明白蒸嘅食物要等耐少少,只不
最后,其实都明白蒸嘅食物要等耐少少,只不过望住d无人执嘅空枱、俾人插队、同等左好耐最后好多海鲜都无,整体用餐体验有d失望,应该只系会黎一次。