2021-12-10
而家冻冰冰,夜晚最啱就系打边炉!见到尖沙咀呢间新开嘅火锅店嘅任食火锅好似环境同食物质素都几好🥰上到去餐厅,其实都已经好多人好旺场。地方都好新净,座位坐得几舒服。朋友就喜欢食牛,我地要最贵既餐 $378 大满贯吃到饱 - 有好多唔同部位嘅牛同海鲜都系饮食,连牛胸爽呢啲特别部位都有😍未打边炉之前仲有一个头盘,我哋就要左个老檀酸菜鱼试吓,估唔到都好有惊喜👍酸菜鱼好嫩滑,啖啖肉唔会有骨,平时喺街食呢个份量都起码值百几蚊,即刻觉得今晚抵食咗好多🤣食完酸菜鱼就可以打边炉啦!牛胸爽食落好爽口,充满牛油嘅味道,但系又唔会话满口油腻感👍其他部位例如外裙柳同黑安格斯牛小排都非常好食。牛小排就入口好嫩滑,外裙柳就好有牛味😍套餐仲包左一份海鲜拼盘,海虾同大蚬都好新鲜,爽口鲜甜仲叫咗少少水饺、虾滑同花胶,不过太饱唔系好食得晒,因为牛真系太正🤣🤣最后见佢有个甜品自助区,可以自己落配料红豆薏仁仙草冻都有,食埋个红豆豆腐花就饱晒🥰
食完酸菜鱼就可以打边炉啦!
牛胸爽食落好爽口,充满牛油嘅味道,但系又唔会话满口油腻感👍
套餐仲包左一份海鲜拼盘,海虾同大蚬都好新鲜,爽口鲜甜
最后见佢有个 甜品自助区,可以自己落配料红豆薏仁仙草冻都有,食埋个红豆豆腐花就饱晒🥰