2024-07-31 5223 浏览
之前食过旺角间泰金锅😚 对泰式火锅放题好惊艳,一真念念不忘🤭 今次入到荃湾,发现海之恋开咗间新分店😍 唔使谂即刻入去食餐好嘅😘 餐厅装修新净阔落,以满满嘅泰国风作主题,感觉好写意超有渡假feel✅ 火锅采用一人一锅形式,每位客人可自选心仪嘅锅底❤️ 唔使搓包剪搥争汤底,超开心🤭 🐧 㨂咗马来娘惹叻沙锅❤️ 超级香喷喷,食落微微辣好惹味😋 🐧🐧 buddy 就㨂咗关东寿喜烧锅👍 有生鸡蛋送✅ 食落又甘甜又香口,好正😘 我哋叫咗美国产极选肩胛牛小排餐,套餐提供五款精选肉肉任食唔嬲😍 牛小排真心高质👍 色泽红润又亮丽,食落软嫩又充满牛香,配寿喜烧真系好正正🥰 自助区同时有多款配料提供,包括海鲜、丸类、肠仔、蔬菜、面食等等,选择丰富任添任攞😍 熟食方面,亦有多款泰式炸物、串烧、沙律可供选择❤️ 例如炸虾饼、炸鱼皮、沙爹鸡、猪串等等🤤 全部都系新鲜即制😘 超级热辣辣香喷喷,尤其喜欢佢哋嘅串烧😍 沙爹汁辛香又惹味😚 鸡肉串猪肉串肉质好软嫩满满肉香😍 好出色😘 自助吧亦有特色泰国熟食提供,包括最经典嘅海南鸡饭🥴🌟 同时亦提供多款酱料供调味用,好齐全超有心👍 甜品除咗常备嘅雪糕、雪条、甜筒之外,仲有地道泰式

甜品除咗常备嘅雪糕、雪条、甜筒之外,仲有地道泰式甜品西米糕同斑兰糕,软糯又烟韧,口感极佳😋👍

记得切勿错过超级好玩嘅夹虾游戏😍 ,只要夹到指定重量嘅虾,成功挑战即享全单免费哟😘