2024-07-31
之前食過旺角間泰金鍋😚 對泰式火鍋放題好驚豔,一真念念不忘🤭 今次入到荃灣,發現海之戀開咗間新分店😍 唔使諗即刻入去食餐好嘅😘 餐廳裝修新淨闊落,以滿滿嘅泰國風作主題,感覺好寫意超有渡假feel✅ 火鍋採用一人一鍋形式,每位客人可自選心儀嘅鍋底❤️ 唔使搓包剪搥爭湯底,超開心🤭 🐧 㨂咗馬來娘惹叻沙鍋❤️ 超級香噴噴,食落微微辣好惹味😋 🐧🐧 buddy 就㨂咗關東壽喜燒鍋👍 有生雞蛋送✅ 食落又甘甜又香口,好正😘 我哋叫咗美國產極選肩胛牛小排餐,套餐提供五款精選肉肉任食唔嬲😍 牛小排真心高質👍 色澤紅潤又亮麗,食落軟嫩又充滿牛香,配壽喜燒真係好正正🥰 自助區同時有多款配料提供,包括海鮮、丸類、腸仔、蔬菜、麵食等等,選擇豐富任添任攞😍 熟食方面,亦有多款泰式炸物、串燒、沙律可供選擇❤️ 例如炸蝦餅、炸魚皮、沙爹雞、豬串等等🤤 全部都係新鮮即製😘 超級熱辣辣香噴噴,尤其喜歡佢哋嘅串燒😍 沙爹汁辛香又惹味😚 雞肉串豬肉串肉質好軟嫩滿滿肉香😍 好出色😘 自助吧亦有特色泰國熟食提供,包括最經典嘅海南雞飯🥴🌟 同時亦提供多款醬料供調味用,好齊全超有心👍 甜品除咗常備嘅雪糕、雪條、甜筒之外,仲有地道泰式
甜品除咗常備嘅雪糕、雪條、甜筒之外,仲有地道泰式甜品西米糕同斑蘭糕,軟糯又煙韌,口感極佳😋👍
記得切勿錯過超級好玩嘅夾蝦遊戲😍 ,只要夾到指定重量嘅蝦,成功挑戰即享全單免費喲😘