2010-08-27 40 浏览
星期四同同事去 The Loop 食 lunch. 本来去 11楼, 11点打电话去 book 位无人听, 隔几个字再打都无人听。见食评话唔使订位, 未胆粗粗去, 点知无位 fully booked.同同事游LIFT 河, 试下边间有位。发现繁忙时间 The loop 既 lift 好讨厌,有上无落。 等lift 用咗好多时间, 加上大厦楼面面积少, 等 LIFT 过程不太舒畅。 试埋5楼又无位, 开LIFT 见到北海道牛乳多人到吓亲。差不多放弃时再试13/F, 竟然好少人又唔使订位, 唔想四围走, 结果决定 13/F. 但同事不断互问点解无人, 唔通D 食物出事 ?但睇 OPENRICE D Comments 又ok, 一于找出背后原因。lunch menu:有2 款 lunch set, 一款有oyster (+$40), 一款无 oysterStandard lunch set 有 - Salad or Soup-Main Course-Dessert-Tea or Coffee加$40有多两只 OystersSOUPumpkin Soup - 同事话几好味, 但分量好细

lunch menu:

Standard lunch set 有
- Salad or Soup
-Main Course
-Dessert
-Tea or Coffee

加$40有多两只 Oysters

SOUP:
Pumpkin Soup - 同事话几好味, 但分量好细

Salad:
antrovy Salad - 唔系好新鲜, 卖相唔多ok, 落咗好多olive oil, 仲要加2片橙, 好古怪,唔多夹!

Oyster:
OK wor, 新鲜度有 70% la, 算ok 好食

我order 了千层面. 做法同一般食开唔同。佢地较干身, 变相无咁肥同滞。 idea 几好, 个top仲好 crispy. 可惜太干了, 自己都较喜欢传统的千层面.

同事order 了risotto 同鱼. 个样一般la, 吸引唔到我去试。

总结:

唔系难食, 但唔会想再去食. 依个价钱食西餐系中环好多选择。 这里装修有点简陋, 好港式! 无气氛. 加上大厦设备环境唔讨好, 基本上唔会再去 The loop 食饭, 除非有一间好味到不得了既餐厅, 否则 BYE BYE. The loop 俾我既感觉同铜锣湾上楼擘埸好相似
OK ! 古怪salad
正, 跟餐oysters 每人2 只
OK- over cooked risotto!
OK- Too dry Lasagne
2010-08-26
正, 跟餐oysters 每人2 只
OK- over cooked risotto!
OK- Too dry Lasagne
  • oysters