2019-04-22
餐厅分两边,一边应该是食热食,饭或意粉之类;另一边装修得比较女性化,有甜品及蛋包饭供应。友人约我去女性化那边等,半自助形式,所以自己入去找位置坐,一坐下,那位侍应拿着餐牌过来问我,你点了餐没有?我说:我正等朋友,待她来后才点餐。她说:要点这餐牌上的食物,才能坐这里。第一印象已经不好。到柜面点完餐后,想要会回收据,看看每份餐几多钱,他们说:要跟着这单出餐,出完后才能给我😠你咁大间公司,唔可以印多张单自己内部使用。最后不了了之,单都冇埋🤬朋友叫了杯泡沫咖啡,真是只送来杯咖啡来,糖又冇,茶匙又冇。我叫了壶花茶,位侍应搞嚟搞去都放唔到壶茶在我枱面,我几惊佢揸唔稳壶茶,从个蜡烛座上掉下来烫亲佢。几经辛苦分拆了个蜡烛座,之后再放回壶茶在枱上,然后冇杯😅轮到嘢食!上了汤,即刻上意粉,噤都唔紧要, 唔问都唔俾餐具。问佢攞胡椒粉,佢话我哋餐厅冇胡椒粉,只有盐😱🤬你厨房冇胡椒粉点煮饭啊!我朋友是常客,可以用咖啡卡换个蛋糕给我吃,有两款蛋糕可以换,而我想要那款蛋糕已没有,佢居然同我讲叫我明天再来过,而没有叫我试下其他蛋糕😅其实我唔介意花钱买蛋糕,我都见到有一款几吸引,但你叫我明天来,我就听你讲,唔买。
你厨房冇胡椒粉点煮饭啊!