餐厅: 奇華茶室
资讯:

奇华茶室|大家知唔知其实奇华有餐厅?推荐指数:🌕🌕🌕🌕🌑话说之前系湾仔返工同事同我讲,系一间高档feel嘅茶室,发现原来有做圣诞套餐🎄呢啲咁反差嘅嘢一定要try try!估唔到佢个巨大战斧猪排惊艳到我,厚肉到傻咗… 唔饱真系几乎无可能✨【🥢 𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐈 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝 食咗啲咩】奇华茶室圣诞套餐(HK$328 每位)◐ 头盘|香煎匈牙利鹅肝多士 或 脆炸芝士酿杂菌蟹盖◐ 汤|法式龙虾汤◐ 主菜 |山椒烧汁战斧猪扒 或 白味噌香煎比目鱼◐ 甜品|自家制港式奶茶意式雪糕 (配渍无花果 、 黑白芝麻脆片) ◐ 饮品|配冷热咖啡或茶 (茗茶或特饮半价)🦀 头盘更偏好蟹膏,因为本人麻麻地鹅肝,但蟹膏好creamy,丝丝蟹肉🥩 战斧猪排好厚,重点系唔会太韧都叫容易切!大细加埋成两个手掌咁大!🍨 奶茶雪糕奶茶味好浓,芝麻脆片好味到想知奇华shop系咪有得卖=奇华茶室 @keewahtearoom🚶 湾仔站D2出口,步行约2分钟📍 湾仔皇后大道东188号1楼🏷️地区:#laymao_湾仔分类:#laymao_中式=
奇华茶室|大家知唔知其实奇华有餐厅?
推荐指数:🌕🌕🌕🌕🌑

【🥢 𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐈 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝 食咗啲咩】
奇华茶室圣诞套餐(HK$328 每位)
◐ 头盘|香煎匈牙利鹅肝多士 或 脆炸芝士酿杂菌蟹盖

◐ 汤|法式龙虾汤
◐ 主菜 |山椒烧汁战斧猪扒 或 白味噌香煎比目鱼
◐ 饮品|配冷热咖啡或茶 (茗茶或特饮半价)

=
奇华茶室 @keewahtearoom