2023-09-25 1877 浏览
个多星期前去咗呢度同朋友食晚饭,三个人叫咗一个龙趸套餐,好抵食,条鱼唔太大,调味有水准,太大嘅鱼我唔钟意,因为多数肉质都比较「鞋」,但系呢度嘅蒸鱼套餐,size啱啱好,条鱼唔会太细冇肉食,又唔会太大太老,蒸得啱啱熟,时间掌握得好,然后仲可以加配小菜,我哋拣咗鲍鱼鸡煲,鲍鱼有四只,我哋三个人够分,仲可以有人食多只,然后啲鸡份量都OK,唔算太少,再加一个菜同埋白饭,整体份量系合理嘅,味道亦都保持到金御以往嘅水准,当然酒楼菜会有啲油腻,但系唔算太过分,材料亦都合理,价格唔算贵,系一个好啱普通食饭场合嘅价位,当然如果要庆祝一啲特别日子,呢度嘅水准就未必好够好,环境亦系普通一般市区酒楼酒楼咁上下,但系招呼好好,喺楼下问我几多位,话有另外两位到咗,已经识得带我去朋友𠮶张枱,好醒目,然后我朋友漏低咗啲嘢喺酒楼,返转头都好容易揾返,因为帮我哋keep好咗。呢度值得再嚟,价钱合理,招呼好,食物水准都ok,值得推介。
  • 蒸鱼,鲍鱼鸡㷛