2023-12-09 450 浏览
上次lunch time经过一位难求,是日下午过黎试下佢先,一向钟意食饺子嘛。是日学校放假,加上下午三点,食客得两枱即刻有位。墙上餐牌已经无做,改左呢张全日套餐。点左G餐饺子4只 + 香蒜醋捞面,面先到,听到厨房煎紧饺子嘅滋滋声🤤酱汁有麻辣汁同香蒜黑醋汁,店家强烈建议只选一款酱,加上两样会无咁好食,咁就加麻辣先🌶️麻麻辣辣加上面条有咬口又真系几正㖞。店家见我想试埋个黑醋汁,就畀咗一啖迷你鸡肉饭我试下,呢个落咗黑醋去捞,酸酸地带蒜香都好好味,个鸡肉本身系沙爹酱炒㗎,两个味捞埋一齐都好夹🤤主角饺子登场,拣咗双拼口味🌽粟米鸡肉饺 + 🥟韮菜猪肉饺,仲可以拣蒸啦,就咁煎或者加鸡蛋煎,饺子皮薄馅料多,味道唔错,两款口味都试咗点麻辣酱或黑醋汁,个酱汁真心正🤤跟餐可跟例汤或者纸包饮品,蛋花瓜汤几清甜,无油无味精👍虽然个名叫西站饺子,但饺子款式其实唔多。胜在套餐选择多,可跟饭跟面跟烧饼,甚至乎连生菜包都有😆加上店家好好人,我见隔离台两位食客叫咗单拼饺子,佢哋就送多款另一口味饺子畀佢哋试下,好有人情味嘅小店。

是日学校放假,加上下午三点,食客得两枱即刻有位。

墙上餐牌已经无做,改左呢张全日套餐。

跟餐可跟例汤或者纸包饮品,蛋花瓜汤几清甜,无油无味精👍

2023-12-08