2021-12-23 42 浏览
今晚和朋友在天后用餐,选了门面吸引的碗盛,入到去座位多数系卡位同包厢,坐得舒服,食物质素亦有惊喜。叫了一个套餐,再散叫两样料理share,套餐$680/位,有沙律、小食、刺身、串烧、天妇罗、寿喜烧锅物和甜品。沙律用咗柚子酱油,味道清新,沙律菜既种类都多,加埋绢豆腐,口感丰富。刺身方面店员话系每日既时令刺身,早一晚由飞机日本空运到港当地最新鲜既海产,今日就系甜虾同油甘鱼,甜虾鲜甜,油甘鱼厚切又肥美,食落好满足。小食系炸芝士薯仔年糕,炸浆好薄,芝士超流心,好食~串烧系翠肉瓜、鸡肉同鸡尾,鸡尾似鸡软骨,酥酥脆脆既,翠肉瓜超juicy天妇罗有虎虾、南瓜同蕃薯,炸浆一样好薄身,水准唔错寿喜锅既重点系三块A5和牛,点蛋浆食真系入口即溶,其他配菜亦都好好食甜品既鲷鱼烧就略微粉浆偏厚,比较似蛋糕。散叫既部分包括自家制酱汁烧豆腐同埋意式白酒牛油蒜片煮蚬,豆腐个汁似味噌煮出黎既,好香浓;蚬好大只,但亦因为佢好大只,好快就比我地清晒🤣店员推介我地试下佢地既辣椒梅酒,入口好顺滑,但后劲真系几有辣椒味,唔算太刺激但几开胃,推介~

小食系炸芝士薯仔年糕,炸浆好薄,芝士超流心,好食~

天妇罗有虎虾、南瓜同蕃薯,炸浆一样好薄身,水准唔错

甜品既鲷鱼烧就略微粉浆偏厚,比较似蛋糕。