我哋都几钟意嚟奥海城食嘢🤭,呢个商场好多亲子活动,而咁多间餐厅之中我哋首选就系Sawadee Chef👍🏻👍🏻木色嘅装修,籐椅加上中间的绿色植物,满满泰国风味。枱面非常阔落,唔怕小朋友捣乱🥰🦐每日手打炸虾饼阿仔至爱嘅虾饼,大大块新鲜手打,即叫即炸,特别弹牙脆口🥣椰子鸡茸羹 (碗)鸡肉已经打成蓉,所以个汤系特别重鸡味,加上浓厚嘅椰浆,好高水准👍🏻🐟泰式香草烤鲜鱼 配泰式海鲜酱﹑泰式酸甜酱﹑泰式红酱烤鱼由香茅插著,配上游水嘅鱼型,感觉好似系海滩插起烧咁惹味🏖️ 鱼肉实净鲜甜,配上三款酱汁好有诚意🥚泰式蟹肉奄列 配是拉差辣椒酱大大份,奄列煎得外脆内软,充满蛋香。里面放满一丝丝嘅蟹肉,小朋友又点抗拒中🍜椰香浓汤喇沙最后我哋点多碗喇沙,汤头系叻沙嘅美味灵魂,口味偏甜,浓重椰奶、加上柠檬叶、南姜、香茅等南洋香草嘅香气,质感顺滑易入口。搭配油豆腐、芽菜、鱼片头。虽然已经9成饱,但一碗兼具甜、咸且微辣嘅浓浓南洋味汤面,大大刺激夏天食欲🫢值得推介!

🦐每日手打炸虾饼
阿仔至爱嘅虾饼,大大块新鲜手打,即叫即炸,特别弹牙脆口

🥣椰子鸡茸羹 (碗)

🐟泰式香草烤鲜鱼 配泰式海鲜酱﹑泰式酸甜酱﹑泰式红酱

🥚泰式蟹肉奄列 配是拉差辣椒酱