2021-07-27
约好耐冇见嘅旧同事食饭讲吓八卦,揾间舒适嘅餐厅,同事推介试吓位于奥海城嘅Nathanhouse。餐厅位置隐蔽,Food Republic大食代嘅尽头,喺戏院隔离。环境阔落有空间感,部分座位分可以望到outdoor,感觉开扬。晚餐有Set Dinner,约百几蚊左右起,包埋餐汤/沙律同热饮。主menu有扒类、海鲜、pasta & risotto、burger、小食、甜品等等。同朋友order咗一人、二人dinner set share~==============================生蚝 (+$33/只)店员介绍今日新鲜运到澳洲Smoky Bay生蚝,肉质薄身爽口,咸味适中易入口特色沙律前菜可以拣是日餐汤或者特色沙律,今日系烤鸡沙律,摆盘有心思,沙律淋上日式芝麻酱,鸡肉仲好嫩滑餐汤南瓜汤creamy,略嫌南瓜味偏淡脆炸洋葱圈店员话洋葱圈蘸上黑啤粉浆去炸,所以颜色偏深色唔系overcooked😂 入口真系有少少麦味😮烤猪腩肉配紫苏叶生菜猪腩肉烤到脆卜卜,配搭生菜好似食韩烧虎虾香浓芝士意大利饭Risotto嘅芝士浓郁,忌廉蘑菇汁rich同creamy,每粒米都沾满酱汁有咬口,虾仁
生蚝 (+$33/只)
特色沙律
餐汤