2015-09-16 1420 浏览
同志尚未成功,革命当然还需努力,味之艺术完全适合他们的话题,女仔钟意睇openrice,对最潮之食店就如家珍一般数你,朋友要追到手,当然要有加油,于是,继续补习。是晚来到了好景,朋友话以为我去那很潮的绿茶店吃甜品,我笑而不语,因为我冇心情同佢等位,而且呢度都开左一间潮舖同样非常有noise,呢个就系Stack。Stack 主要卖的系雪糕三文治,唔好睇小佢只系卖一样野,剩系雪糕同饼干再加topping ,已经有好多嘅选择,饼有几种味,雪糕有几只味,选择多元化,特别女仔一定喜欢,朋友话点解唔食个间排到七彩而又出名的,我说下次吧,因为呢间雪糕三文治系由大只仔开的。然后朋友才彷佛明白那个原因,因为佢心仪个女仔就系好钟意睇无线电视,由今年港姐冠军麦明诗到大时代,如痴如醉,在这里很多食友都可以野生捕获大只仔,朋友要氹女,有几难。女人心,其实好易掌握吧。雪糕口味有荔枝,玫瑰花,士多啤梨,生日快乐,曲奇和云呢拿等,曲奇有朱古力,双胞胎朱古力,红莓芝士,肉桂和菠萝饱,crossover可以有廿五个配搭,还有彩针,朱古力针,棉花糖,oreo碎,朱古力脆珠,焦糖等,呢度的combination,数学有限的我

女人心,其实好易掌握吧。

雪糕口味有荔枝,玫瑰花,士多啤梨,生日快乐,曲奇和云呢拿等,曲奇有朱古力,双胞胎朱古力,红莓芝士,肉桂和菠萝饱,crossover可以有廿五个配搭,还有彩针,朱古力针,棉花糖,oreo碎,朱古力脆珠,焦糖等,呢度的combination,数学有限的我,计不了。你自己创造你自己的雪糕三文治,个idea都几好玩。
我试了朱古力加荔枝加彩针,我特别喜欢那个彩针的斑斓,精彩美丽,女仔唔会唔钟意,因为我都觉得好靓,朱古力味的曲奇与荔枝味,一浓一淡,就如男和女,一凹一凸,但却出奇地匹配,荔枝的淡淡幽香没有被朱古力味盖过,而彩针就主要系装饰用,味觉上就冇乜大帮助。
其实我好想食菠萝饱,可惜这个晚上已经买完了。

朋友吃的是红苺芝士曲奇加玫瑰花加焦糖,呢个有点腻的选择,始终芝士系有点易饱的选择,玫瑰花比荔枝来得更香更特别,就如淡淡的花香在口中随随漂浮,焦糖的重味就为呢个淡味雪糕添上个性,令口感复杂多变一点,呢个配搭似乎更特别。
最最钟意食左少少雪糕之后,用两个饼夹实佢,最体现到雪糕三文治个concept。

另外一个赞,系俾个两个妹妹服务员,佢地好细心介绍,仲有最好系可以俾你试其他的雪糕味,当中士多啤梨和生日快乐最得我心,特别系生日快乐,睇个名都估到系生日蛋糕个味,呢个如果配菠萝饱,谂起都想食....
朋友都觉得呢个介绍唔错,只不过,冇得坐系度食,但口袋里多一个甜品选择也是不错吧,特别系自己心仪女性喜欢的人开的餐厅,还是甜品店,一定甜上加甜吧!

下次你同佢食,记得试下食呢个combination ,如果真系好似我地谂咁好食,就再去食啦。

Stacks

旺角百利达广场11号舖