2023-06-29 313 浏览
📍 串烧阵 (旺角)旺角通菜街1号威达商业大厦地下M号舖寻日收工好想食野,忍唔住去左女人街揾食,见到有间隐世串烧店,好似几吸引咁😍就行左入去同朋友一人点左啲野食,好满足😋烧香卜卜鱼豆腐鱼豆腐烧到好焦香,又有咬口😋烧绝味鸡软骨鸡软骨烧到好香脆😍软骨口感真系超正🥳烧惹味小馒头呢个有少少失望,本身以为系炸馒头咁嘅款😅😅不过食落都正正常常蒜蓉烧大大茄子🍆茄子烧到岩岩好,啲肉一夹就起😍而且蒜蓉舖满茄子面,好惹味🤤流心芝士年糕(2件)外脆内软嘅芝士年糕,口感一流,食多一嚿都制🤭烧鸡中翼烧鸡翼,我最钟意食😍😍谂起星爷嘅金句😂呢个鸡翼都好入味,而且够晒香口👍烧韭菜我呢个食肉兽要食多啲菜,所以韭菜真系唔少得🤤烧烤后特别好味烧肥牛金菇卷肥牛烧到干身,入口有少少焦香;但系金菇仲可以keep到juicy口感,认真惹味到不得了👍锡纸烧蒜蓉金针菇份量好多,见到已经觉得非常满足😋😋而且蒜蓉同牛油劲足,香喷喷,正呀🤤🤤蒜蓉花蛤花蛤,份量十足😋😋好正😍蒜蓉味好香,索晒入花蛤度,又鲜又甜😍#串烧 #旺角美食 #串烧阵 #美食推荐 #美食推介 #香港探店 #yummy #foodie #串烧推介 #bbq
📍 串烧阵 (旺角)
旺角通菜街1号威达商业大厦地下M号舖

同朋友一人点左啲野食,好满足😋

烧香卜卜鱼豆腐
鱼豆腐烧到好焦香,又有咬口😋

烧绝味鸡软骨
鸡软骨烧到好香脆😍软骨口感真系超正🥳

烧惹味小馒头

蒜蓉烧大大茄子🍆
茄子烧到岩岩好,啲肉一夹就起😍而且蒜蓉舖满茄子面,好惹味🤤

流心芝士年糕(2件)
外脆内软嘅芝士年糕,口感一流,食多一嚿都制🤭

烧鸡中翼

烧韭菜
我呢个食肉兽要食多啲菜,所以韭菜真系唔少得🤤烧烤后特别好味

烧肥牛金菇卷

锡纸烧蒜蓉金针菇