2024-06-24 358 浏览
同狗狗爸爸超肚饿行经通菜街,见呢间餐厅有素咖哩set lunch🍽️,毋须加一,仲无限添饭🍚(亦可以拣原味/姜葱烤饼),马上入去坐低。通菜街两边劲多食肆,有新有旧,揾嘢食唔难,但好少见有咁经济实惠的选择,好似素食咖哩午餐只系$52😮!餐汤🥣:细细碗,稀稀哋,少辣,好饮;似豆汤,估计有鸡汤底;我食旁边素,今次照饮,下次会问下成分先土豆甜玉米咖哩🍲:咖喱杰身,小辣,易入口;粟米都多,薯仔一般咖哩鸡肉:狗狗爸爸点;咖哩入面有切块薯仔;咖喱冇我果款咁辣,微酸,同样好食原味烤饼🫓:切成4小件;因为有太多嘢食,外带咗Green onion naam🫓:有人译「姜葱烤饼」;餐牌得英文,我以为系用普通洋葱制作,原来系用青葱,之前未食过,觉得几特别,有新鲜感;饀料丰富,葱有咬口,有饱足感白饭🍚:冇影相;系呀,仲有碗饭,因为落单时点咗饭同姜葱烤饼,但老板送错2款烤饼,佢话如果食到,就唔使退啦,佢再俾咗碟饭我哋整体嚟讲,餐虽装修有异国色彩🤩,好似进入咗另一个国度,虽然陈设旧旧哋,但有特色;洗手间🚽同通道干净企理,卫生程度ok;老板好人,唔计较,除咗送白饭俾我哋,我听到隔离台客喺餐牌点咗个主菜后,问佢印度奶茶系

(午餐)餐汤

(午餐)咖哩鸡肉

2款午餐

原味烤饼🫓:切成4小件;因为有太多嘢食,外带咗

(午餐)2款烤饼

整体嚟讲,餐虽装修有异国色彩🤩,好似进入咗另一个国度,虽然陈设旧旧哋,但有特色;洗手间🚽同通道干净企理,卫生程度ok;老板好人,唔计较,除咗送白饭俾我哋,我听到隔离台客喺餐牌点咗个主菜后,问佢印度奶茶系点整同咩味道,佢二话不说就话送杯佢试;午餐🍽️,虽然唔包饮品,但罐装汽水🥤只系加$6,午市仲唔收加一。食物的味道唔错😋,性值比极高💯👍🏻。睇番Openrice,虽然少食评,但一致唱好。当我哋食嘢时虽然只得1-2台客,但见有南亚裔人士帮衬,啲食物应该几正宗。离开餐厅时,见外面玻璃门贴咗3个厨师🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳的来头,佢哋都喺酒店工作过。呢度的晚市套餐亦唔算贵,希望快啲有机会再嚟试下🙇🏻。

2024-06-21
(午餐)咖哩鸡肉