2023-03-08 43 浏览
今次约咗朋友去尼一间喺女人街入边嘅Cafe,一入到去就见到装修有别于女人街其他餐厅,完全系文青feel,非常之适合打卡,上层最后有两台系榻榻米,打卡一流,但记得订枱嘅时候要讲定食物方面我哋叫咗一个蟹肉明太子流心蛋饼,牛油果烟三文鱼法式千层薯,海盐焦糖肉桂苹果牛角包窝夫仲有焙茶鲜奶蟹肉明太子留心蛋饼喺呢度嘅招牌菜,基本上见到每一台都会叫,见到个蛋饼份量都唔细,切开就即刻流心牛油果烟三文鱼法式千层薯唔好睇佢上到嚟个样平平无奇,但一层一层嘅千层薯好有口感,而且非常之香,牛油果估唔到份量咁多,起码有半个大既牛油果海盐焦糖玉桂苹果牛角包窝夫尼到已时候热辣辣,又劲香,唔系死甜,有苹果既清新,食埋尼个甜品好有满足感至于焙茶鲜奶就正正常常,但好在有得食有得玩,可以自己调节几多奶几又茶,但记得系要冻饮先有整体嚟讲非常之满意呢间餐厅,估唔到女人街都有咁高质嘅cafe,仲有好多菜式想试,绝对次既餐厅

蟹肉明太子流心蛋饼
牛油果,烟三文鱼法式千层薯