2024-05-17
餐厅环境真系好适合打卡,之前已经试过一大班朋友过嚟,饮下酒叫咗啲小食就冇试过正餐,佢啲小食真喺几唔错,今次同闺密嚟庆祝生日。佢哋啲signature Cocktail/mocktail 其实真系好有特色,今次叫咗啲QQ类型,Flamingo $68 超可爱嘅红鹤杯,喱杯喺无酒精的,另外嘅after Nightfall就比较重少少酒味,但系佢嘅渐变色好靓好梦幻,其实佢仲有一啲闪闪发光嘅Cocktail,不过今日做唔到,唯有下次再嚟啦。前菜叫咗个生牛肉他他伴黑松露配10年陈醋$188,陈醋配搭酸味味,好适合作为开胃菜,配上多士简直一流,但系少啲少啲咁样食嚟送下酒都唔错。主菜叫咗澳洲MB2嫩牛柳$398五成熟真系刚刚好,份量就细咗啲,不过两个女仔食就啱啱好,其实最重要都系方便打卡靓啫。苏格兰蛏子胖虎虾玫瑰酱意大利饭$298好大只虾同圣子,我发现佢仲有鱿鱼普通鲜虾鱼柳等等其他海鲜喺入面架。如果真系要嚟庆祝嘅话,记住预早book枱,同Staff讲返声系庆祝,等佢俾啲靓啲嘅位。同埋呢呢度其实有室外可以望到海景,但系因为今日天气比较差落大雨,室外场地就冇开放啦。不过唔紧要,下次总会有时间再嚟。