2011-04-21 195 浏览
这间店在open上好出名,是专门过来的。一开始在K11里面转来转去都揾不到,最后报了铺号卑商场工作人员,她就脱口而出:是咪揾paul lafayet啊?我估她经常被人咁问,而且可以睇出阿paul几出名~进到店里面,橱窗里摆著各式各样的甜品,而且做工精细(好似用词不当,但滴嘢真系好似工艺品),简直就是女仔天堂!买左好出名的两个产品Creme Brulee同埋chocolate blueberry dome,想试下系咪传说中咁好味。果不其然,Creme Brulee在焦糖皮下面是炖蛋,蛋味好重,好滑,叉一匙上来仲会晃,好有生命力,虽加埋焦糖对于我来讲偏甜,但系对于甜品来讲,系好正嘎!!!而chocolate blueberry dome最上面既系Macaroon,朱古力包住入面既蛋糕分左3层,上面紫色既系蓝莓慕斯,中间系朱古力慕斯,最下面系好软的蛋糕,入口即化,三样野同系好清唔太甜的感觉,食落系好有朱古力之余入面又几清清哋,不会似想像中咁甜嘎!都系好正!每个都系40,偏贵咯,但系值得一试!

paul lafayet
琳琅满目
Strawberry Vanilla Tart卖相好正啊
creme brulee
被毁容的chocolate blueberry dome
2010-03-31
5 分钟 (外卖自取)
$40 (宵夜)
paul lafayet
琳琅满目
Strawberry Vanilla Tart卖相好正啊
creme brulee
被毁容的chocolate blueberry dome
  • Creme Brulee chocolate blueberry dome