2023-01-27
年二九同🤴🏻+佢一班同事共11人一齐食饭,部长大力推荐食 ‘新春团年宴 ‘ 仲主动减 $500☺️☺️,我哋睇过都ok就接受咗😁😁~~~鸿运乳猪全体~~~乳猪偏细只,冇乜肉,脆皮唔够脆😀😀~~~芝士焗大花虾伊面~~~多汁味浓,花虾大只虾味一般😃😃~~~翡翠珊瑚日本元贝~~~元贝大大粒好香元贝味,其他食材都好新鲜😄😄~~~百花炸酿蟹钳~~~正常蟹钳,鸡蛋咁大粒😁😁~~~红烧花胶海皇翅~~~花胶切片份量都几多,但翅就揾唔到一条😅😅味道ok😗😗~~~清蒸大海金尾斑~~~都几大条,鱼肉有弹性唔会过老😙😙~~~发财好市扣八头鲍鱼~~~鲍鱼有弹性,芡汁浓味😊😊~~~至尊脆皮烧鹅皇~~~一睇颜色好靓,可惜冇咩肉之余肉质好硬😞😞~~~腊味糯米饭~~~非常够味,味道可口,糯米饭软硬适中😘😘~~~红枣糕~~~有少少姜味嘅红枣糕,胜在唔太甜味🙂🙂之后我碌卡各人夹返现金比我,有位女侍应见我跌咗张$20就提我:跌咗$20系咪俾我做贴士㗎。😑😑我讲咗唔该就冇理佢,佢等左阵见我冇反应再讲左句:$20都唔俾,就走左啦!😡😡之后再问佢野都黑口黑面👩🏿🦱,乜而家啲侍应兴直接问人攞贴㗎咩?🥶🥶
~~~鸿运乳猪全体~~~
乳猪偏细只,冇乜肉,脆皮唔够脆😀😀
~~~芝士焗大花虾伊面~~~
多汁味浓,花虾大只虾味一般😃😃
~~~翡翠珊瑚日本元贝~~~
元贝大大粒好香元贝味,其他食材都好新鲜😄😄
~~~百花炸酿蟹钳~~~
正常蟹钳,鸡蛋咁大粒😁😁
~~~红烧花胶海皇翅~~~
花胶切片份量都几多,但翅就揾唔到一条😅😅
味道ok😗😗
~~~清蒸大海金尾斑~~~
都几大条,鱼肉有弹性唔会过老😙😙
~~~发财好市扣八头鲍鱼~~~
鲍鱼有弹性,芡汁浓味😊😊
~~~至尊脆皮烧鹅皇~~~
一睇颜色好靓,可惜冇咩肉之余肉质好硬😞😞
~~~腊味糯米饭~~~
非常够味,味道可口,糯米饭软硬适中😘😘
~~~红枣糕~~~
有少少姜味嘅红枣糕,胜在唔太甜味🙂🙂