2010-03-21 38 浏览
一直唔钟意starbucks,原因系年前睇电视节目得知佢剥削咖啡农所以余下既选择就只有pacific,今日又独自去左pacific温书由于我超唔受得咖啡,试过中午饮左杯斋啡,当晚全晚仍然好亢奋,一分钟都训唔到...然后都死唔信邪,再试过饮Latte,明明已经系劲少咖啡,但我当晚都系训唔著...睇黎我都要认命幸好我好钟意饮牛奶以前去到pacific一直饮vanilla flavoured milk今日好聪明既我叫左杯steamed skimmed milkthen去加左大量vanilla powder...平左大拿拿四蚊虽然味道唔系一样,但都有九成相似!!但男友得知后话我好奸乜唔系好聪明咩?DIY vanilla skimmed milk : 奶好滑好有奶味,唔似平时饮果d好似水咁淡既skimmed milk,加埋vanilla真系上瘾
睇黎我都要认命
幸好我好钟意饮牛奶

虽然味道唔系一样,但都有九成相似!!
但男友得知后话我好奸
乜唔系好聪明咩?

私家杯载住自制vanilla milk
2010-03-20