2023-08-05
唔算抵食及好味嘅一餐。因为食物味道好一般,相对价钱就会觉得有啲贵。5位叫咗5个𩠌都食唔晒,可能味道麻麻地及大家唔算太肚饿。叫咗干葱豆豉鸡 (味道正常,唔系话好惹味,鸡肉好靭,份量唔大)露笋山药炒莲藕 (芦笋山药莲藕全部都好爽脆,有镬气,但芦笋及莲藕嘅份量偏少,淮山就食咗好多嚿)酥香鸭 半只 (鸭皮脆口有少少咸香咸香,肉嫩有汁,但同个包好唔夹)蟹子蟹肉烩伊面 (蟹子蟹肉嘅量都多,味道都鲜甜,但伊面有啲淋身,如果做到爽口少少就比较好啲。)(唔知咩)鱼煲 (鱼煲价钱最贵,$398如果冇记错,有少少汤汁,汤汁好似面豉汤,同条煎香咗嘅鱼都几夹,但就唔值哩个价钱,唯一食净好多嘅一味𩠌,可能系长辈唔钟意食煎咗嘅鱼)埋单$1200,另外一入到去职员有介绍话食稣香鸭,话几抵食 ,但就唔讲有个套餐优惠$398,可以拣两个𩠌,好似有龙虾伊面,烧鸭?.... 但当时睇晒所有menu 都冇哩个优惠,系我哋落完单之后,出去商场厕所见到有张优惠poster贴系门侧边先知。