2021-07-25 4381 浏览
今日活动范围喺中环, 玩嘢前梗系要揾食行先, 系OR揾来位于中环的Amazake, 星期六 all day you can 经OR订位$280/位, 不包饮品, 上网睇佢哋个餐牌食物种类非常少, 心谂.....贵精不贵多, 希望佢哋食物质素出品有返咁上下啦, 可惜系我谂多左了。餐厅装修格局都几有风格同有taste, 卡位位置独立, 坐著这里倾计很舒服。All you can eat ($280 /2小时, 不包括饮品)要饮果汁汽水另加每位$80,  酒精类饮品任饮加$160。All you can eat 食物就得呢三张细纸咁大把,  一ROUND 己经可以试晒。刺身共五款三文鱼油花均匀, 肉色亮丽, 油香软滑带子size不大, 口感偏软, 唔够鲜及欠了带子的甜味。油甘鱼第一次叫新鲜肥美, 之后叫的两round 就好都一般了。三文鱼子食一份真系喊到你C, 提议两~三个人叫一份试试就好了。甜虾 size大大的, 虾肉偏软腍, 尚算新鲜, 只是略虾的欠甜鲜度。串烧值得推介嘅就只有烧五花腩, 味道简单很香口, 肥瘦适中, 其他鸡翼、鸡肾及蔬菜都系一般大路日式自助餐货色。天妇罗个人唔LIKE,

要饮果汁汽水另加每位$80,  酒精类饮品任饮加$160。

刺身共五款
三文鱼油花均匀, 肉色亮丽, 油香软滑
带子size不大, 口感偏软, 唔够鲜及欠了带子的甜味。

串烧

天妇罗
个人唔LIKE, 所以冇叫, 食咗朋友一只天妇罗虾, 即炸, 够脆口, but 炸浆厚度! 好油! 炸蚝的炸浆更厚。

主菜 ~ 烤猪肉配自家制姜汁
每位可叫一个主菜, 有猪腩肉、三文鱼及鲭鱼3款供选择, 我想试佢哋个自家姜汁, 所以拣咗猪腩肉, 猪腩肉是肥美的, 不过欠左啲诚意, 猪腩肉其实系串烧那串, 只系加左佢个姜汁,  自家制姜汁应该用姜汁、烧汁、面豉酱等混制, 有姜汁嘅香及微辣, 其实几香姜味, 可惜太咸了, 如果咸度道减番一半差唔多。

食物选择少不在话下, 五款刺身及其他食物跟在mk 百多2百的日本放题质素差不多, 但人家的放题食物种类多, 还有无限量汽水、雪糕、甜品供应! 唔使饮清茶咁斋, So no next time la。