2021-10-22
朋友话之前黎过下午茶感觉唔错,特登要试埋个晚饭,六点几去到发觉都几多人,好彩都仲入到,但最好就系book定位~食咗个好丰富嘅二人套餐,其实以我地嘅食量,绝对够三个人食!炙烧吞拿鱼有芥末汁同蛋黄酱,入口传来阵阵炙烧香气,真系越食越想食!炸鸡肉够嫩又够Juicy,外层粉浆唔会太厚,脆卜卜热辣辣,点台式五味酱,好味!京葱柠檬味猪腩层层分明,一层肥一层瘦,烧得刚好,咬落有油脂香但唔会太过肥腻,一片一口咁样食,特别香口惹味!极力推介呢个明太子酱炒鲜鱿鱼,用上土鱿伴炒香嘅明太子酱,食落有咬口之余有一种粉嫩嘅感觉,鱿鱼香入口后慢慢渗透出嚟,配搭够晒特别,系我同朋友都举脚赞成下次黎要encore的!套餐仲包两碗茶渍饭,一碗有大量明太子,另一碗有香港人至爱嘅三文鱼,泡饭粒粒饱满吸满汤汁,配上吸睛嘅流心蛋,超好味道!最后有原个柠檬芝士挞,加咗而家好Hit嘅蔴糬喺中层,带嚟多一种口感之余,仲可以中和柠檬挞嘅酸度,系一个唔错嘅甜品。
食咗个好丰富嘅二人套餐,其实以我地嘅食量,绝对够三个人食!