2011-03-22 15 浏览
本来无谂住再写芝脆鸡, 费时写得多好似帮佢卖广告咁~~!!但系呢件事我一定要写低架!!!话说呢排系peak season,我星期六、日响屋企奋战至天昏地暗,根本唔知时间为何物星期日 - 男朋友见我头上已长满草菇,实在顶唔住于是捉咗我出去食饭话要cheer up我~~~佢带咗我去「卖飞佛」- cheese pizza当时4点几,有d人,但唔算多,好快就揾咗个位坐叫咗个下午茶餐,无叫pizza,因为我口已长满飞滋叫了肉酱意粉加蕃咖长通粉,加招牌炸鸡一件(俾咗我男朋友食) 配埋饮品 - 都只系HK$30~~~抵到晕!!!!!!可能实在系抵到晕,突然间餐厅有位男士抽筋....!!!!! 成个人跌咗落地........!!!!!!!!!!!!系呢个千钧一发之际,一个疑似老板/上司的年轻男子扑出立刻扶起个男人,问驶唔驶call 白车,并即刻拿纸巾帮佢抹干d汗,又检查佢有无整亲好彩个男人好快清醒,不断咁唔该个年轻老板/上司最后个年轻老板/上司仲请咗呢位男士饮百士可乐 (因为个男人跌落地时,连成罐百士可乐都打泻咗)好想赞下呢个年轻老板/上司呀! 佢d 员工都好好,个个第一时间好紧张咁睇下有无咩要帮手亦
本来无谂住再写芝脆鸡, 费时写得多好似帮佢卖广告咁~~!!

但系呢件事我一定要写低架!!!
星期日 - 男朋友见我头上已长满草菇,实在顶唔住
于是捉咗我出去食饭话要cheer up我~~~

佢带咗我去「卖飞佛」- cheese pizza
当时4点几,有d人,但唔算多,好快就揾咗个位坐
叫咗个下午茶餐,无叫pizza,因为我口已长满飞滋

系呢个千钧一发之际,一个疑似老板/上司的年轻男子扑出
好彩个男人好快清醒,不断咁唔该个年轻老板/上司

亦都懂得安抚其他食客叫大家唔驶担心.....!!!

虽然呢个weekend 要工作心情绝差
但见到呢件好人好事,即刻令我心情好番好多!!!!!!!
希望芝脆鸡继续维持呢种「亲切」的服务态度!!
抵食下午茶餐
2011-03-06