同仔仔睇完戏,约左朋友一齐食晚饭。其实都唔知食乜好,系POPCORN行左个圈,都唔知食乜好。行过茶木,本来小朋友话唔食,食第二间的,但见人多,我就叫佢地自己再睇下,我系度排队等位位先。结果都等左成20分钟先有位,系有位前,小朋友都走返黎啰;话都系睇唔岩,是旦啦,都排左队就食茶木。偏食的小朋友,入座后都重系话冇乜好食,食少少就算。所以我地叫左一个炸猪扒面,一个炸鸡扒面,系预偏食的小朋友净食面的话,我仔都可以帮佢清左D肉类,冇咁浪费啦;同埋我同仔都习惯仔会食我一半,所以另一个炸肉系我既。而朋友都仔仔就各自叫左辣牛肉面,同普通牛肉面;我影相影漏左呢,唔知冇影边只面。四个人,叫左三杯饮品的,茶木既饮品系OK既;只系唔好叫珍珠啰,因为我都系觉得佢地既珍都硬硬地。炸猪扒同鸡扒面。鸡扒系好食过猪扒好多好多。猪扒个炸粉又痴唔实,又干;但鸡扒重好Juicy,个炸皮都好贴。而个面呢,系劲好食,个汤超好饮,竟然连偏食到晕既小朋友都劲系度饮汤,劲难得佢一个人食左三份之二个面同饮晒D汤啰。所以,依间应该会一试再试。之前仔仔都食过牛肉面,但果时我都冇试过汤,只系食左啖面;而仔仔系话过个汤好味过楼上小王同隔离商场间
冻饮
炸鸡扒面
炸猪扒面
而个面呢,系劲好食,个汤超好饮,竟然连偏食到晕既小朋友都劲系度饮汤,劲难得佢一个人食左三份之二个面同饮晒D汤啰。所以,依间应该会一试再试。之前仔仔都食过牛肉面,但果时我都冇试过汤,只系食左啖面;而仔仔系话过个汤好味过楼上小王同隔离商场间小幸。但我真系估唔到,原来唔系好味少少,而系冇得比,2回事,唔怪得茶木都开左一段时间,但都系次次行过都见要排队等位。
牛肉面
依个唔知系辣牛肉面定系普通牛肉面?我自己都冇为意影漏左个面。仔同朋友都话个牛肉劲淋好入味。而个汤都同炸鸡扒面果D同一个汤底啦,所以都系好味。

其实饮日有D意外,因平时都系黎TEA多,系仔会食面,我最多食佢件炸鸡或一啖面,唔会饮佢既汤。今次一食先知,原来佢个汤系咁好饮既。

四个人,埋单好似四百几。因为只系叫左三饮饮品,饮品都成3,40一杯。平均一百松D一位,算系咁啦,因份量都足既,而且佢既饮品都系贵既,唔系普通咖啡奶茶柠檬茶果D。
2019-03-02
冻饮