2020-01-09
自从喺日本返嚟之后,一直都好挂住日本嘅居酒屋佢啲美味嘅串烧😍咁啱今日放工去尖沙咀呢头拍拖,就拣咗呢间止下瘾先😛😛一入到去,餐厅地赢虽然唔大,但整个装修气氛好好,好适合一班朋友嚟饮酒倾计。我哋入座之后,店员好快就送上左前菜,分别有三小碟。味道都好清爽,好开胃!其实佢嘅Menu都有好多款唔同嘅嘢食,包括有刺身,串烧,主食等等,而串烧都分左唔同既肉类海鲜同菜,喺香港嘅传销店可以见到咁多款式真系好难得啊~好想每款都嗌黎试下🤤🤤讲下啲特色嘢食先,呢个鸡肉棒系店家自制嘅,特色酱油再加上日本鸡蛋黄嘅酱汁真系不得了,鸡肉好乱滑,又好似加咗少少鸡软骨咁有咬口,个汁直程可以捞饭食添啊🤪我哋仲叫咗限量既牛舌芯厚切,呢个真系不得了,推介你哋一定一定要叫!烧得外脆内软,入口即溶,就好似食紧烧和牛嘅感觉,好耐冇食过咁好食嘅牛舌啦😭😭我哋仲带咗一个明太子蛋卷,蛋卷做得好湿润,入口仲系滑lulu架,同出边其他食嘅蛋卷有唔同嘅感觉🤤🤤另外盐烧鸡翼、明太子鸡翼就不过不失,盐烧鸡翼有少少咸得滞,明太子鸡翼入边满满的明太子好足料,要赞下师傅烧嘅技巧真系十分高超,每样食物烧得啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻下次一定要叫多啲朋友嚟呢度试多啲款
前菜
鸡肉棒
牛舌芯厚切
牛舌芯厚切
明太子蛋卷
芝士翠玉瓜,烧日本茄子,日本鱿鱼软骨
明太子饭团
盐烧鸡翼,芦笋猪肉卷,明太子鸡翼