2018-05-01
劳动节同老婆出开中环,老婆话想食越南野,所以就去左呢间,平日成日经过,但系里便好多人,所以冇入去嘅,越南餐厅 Co Thanh。入到去第一个感觉就系好似去咗越南咁。啲装修布置都系非常之authentic,专登做到简陋啲,正正好似越南街边嘅餐室一样。个餐牌全英文,虽然有啲猪丶牛丶鱼嘅公仔,已经容易睇咗㗎啦,不过都系好难睇,最后都系要问侍应系乜嘢嚟嘅。我哋叫咗咸鱼虾酱汤底面同埋牛肉汤底面。咸鱼虾酱汤底面都几辣,味道很好,带有少少甜味。同一般嘅越南餐厅唔同,呢间餐厅唔系用河粉系用米线。牛肉汤底面买相都好authentic 好多干葱蒜丶葱丶葱丝。汤底略为淡味,可能我走晒啲干葱蒜及葱都会有啲影响,不过我觉得汤底可以浓一啲。我仲试咗一支越南啤洒,味道可以。店内音乐比较大声。店内厨房嘅抽气系统都几好,最初以为入完去件衫一定好大浸油烟味,但系一啲油烟味都冇。侍应服务都ok,个manager都会问啲客人「今日啲嘢食好唔好呀?」但系唔知系咪因为佢哋西人客人比较多,佢哋尽可能都会同客人用英文沟通。总结-装修好似越南街边餐厅,感觉去咗越南食嘢一样- 推介:咸鱼虾酱汤底面 Bun mam- 餐牌唔容易睇- 音乐
店内音乐比较大声。
总结
-装修好似越南街边餐厅,感觉去咗越南食嘢一样
- 推介:咸鱼虾酱汤底面 Bun mam
- 餐牌唔容易睇