2019-07-17
大阪旅行时候第一次接触炸串,一直都好想再食。见到铜锣湾有,一于上去试一试!一打开门,环境真系好似入左日本既小小居酒屋既感觉,装潢系木调感觉,有一行bar枱,大约4-5张4人枱,环境唔大,加埋我地只有4台客人。有位厨师系日本人,我坐正系佢前面。首先叫左两杯frozen draft beer,一杯系西柚,一杯系百香果味。两杯都好好饮,泡沫系半冰半泡既,两杯水果味都好出,好适合唔太识饮酒既朋友饮。但两款相比之下西柚更好饮,因为百香果个杯偏甜,我就唔太好太甜既啤酒喇!前菜叫左萤光鱿鱼冲渍,味道好鲜,咸咸地但唔系死咸,好食!薯仔沙津入面有烟肉粒,好似仲有吞拿鱼,味道调得好好食!炸串方面叫左牛肉、和牛、帆立贝、虾、樱花虾鱼蓉、芝士三文鱼、鱿鱼、芦笋、鸡腿肉、蟹肉。特别好食既系虾,肉好扎实,大大只,爽口! 牛肉都大大旧但又一d都唔会炸过龙,仲有少少滑添! 和牛有用香料腌过,入口都好快溶。芦笋都好甜。樱花虾鱼蓉个人觉得就咸左少少。蟹肉肉唔多,所以显得炸皮厚重左。另外仲叫左个腐皮乌冬,不过不失!两个人total食左$6xx ,有咁既环境同质素非常值呀!
前菜叫左萤光鱿鱼冲渍,味道好鲜,咸咸地但唔系死咸,好食!
薯仔沙津入面有烟肉粒,好似仲有吞拿鱼,味道调得好好食!
另外仲叫左个腐皮乌冬,不过不失!
两个人total食左$6xx ,有咁既环境同质素非常值呀!