2018-05-04
假期又要揾好野食,朋友食过话呢间好食特登黎试,唔知间野系咪新开,好似无乜人,咁仲好无咁迫因为之前食左tea,所以只系叫左一个set,另外再叫啲菜,同埋第一次食我地无叫最贵,叫左第二贵嘅飞驒牛set有餐前酒,前菜同刺身,全部都好精致,食材新鲜。纸火锅系海鲜,底下有大大块鱼肉,个汤好甜,我地成个饮晒呀!和牛军舰就俾个海胆抢左fo,不过个牛真系好淋同滑。茶碗蒸有惊喜,上面有啲鹅肝酱,真系香好多同野味呀!另外点嘅大葱同南瓜都好新鲜好甜。终于主角出场喇!真系好靓呀~全部都雪花,两边轻轻烧下就食得喇!软绵绵入口即溶,又够牛味,真系好幸福呀~最后拣左几特别嘅芝士火锅,佢只芝士系酸酸地,唔会腻,啲包包又软软的,好好食最最最最后嘅蜜瓜都好甜呀!不过无北海道果啲咁正,车厘子麻麻无乜味。呢餐饭,我净系识好甜呀!好鲜呀!好淋呀!我真系形容唔到果种好味。