2016-12-12 1308 浏览
今次系日本瘾发作为左医好佢 朋友又介绍我一间佢话好似去左日本一样既日本餐厅比我去日本餐厅 最正既一定系食厨师发办啦师傅比佢觉得当日最新鲜既食材比你带点神秘咁最钟意就系惊喜前菜几特别日本(水云)酸髪菜(好似甜醋加髪菜,一口饮哂,好似饮果汁咁,但好开胃)另外再配parmaham 同 紫蕃薯仔岩首县生蚝师傅系我面前即场开蚝 保证新鲜好肥味,超重咸水味,再加埋半只手掌咁大,大爱跟住就系刺生喇每款都讲下啦金木鲷-好肥美,好多油,咬入口成口都系油吞拿鱼背-味道与其他部位唔同,更鲜味𩽾𩾌鱼肝-入口轻嚼几下,嘴内已经持久充斥著鱼肝味。北寄贝-即场原只新鲜切片,鲜甜拖罗-入口唔驶两秒就即溶,满后油及黏口,正牡丹虾-日本虾果然不同凡响,特别鲜甜,超爽口食完刺生就食矶煮鲍鱼福村自制鲍鱼汁(用几百只鲍鱼熬煮而成)再配大大只鲍鱼,超级重味,极品!老板话(许冠杰夫人必嗌之选 每星期都要order几只走)北海道鳕场蟹非常新鲜,好清甜,啖啖肉!又是极品白子外面烧得啱啱好,𥚃面好似软心朱古力咁流出嚟,有少少腥但系好好味左口鱼裙边好肥美 厚切 好似食紧好有柔韧性极高既像根咁味道好持久 口腔入面都系左口鱼油 非常滋味食食下
今次系日本瘾发作

日本(水云)酸髪菜
岩首县生蚝
岩首县生蚝
师傅系我面前即场开蚝 保证新鲜

好肥味,超重咸水味,

再加埋半只手掌咁大,大爱

跟住就系刺生喇
刺生
每款都讲下啦

金木鲷-好肥美,好多油,咬入口成口都系油

吞拿鱼背-味道与其他部位唔同,更鲜味

𩽾𩾌鱼肝-入口轻嚼几下,嘴内已经持久充斥著鱼肝味。

北寄贝-即场原只新鲜切片,鲜甜

拖罗-入口唔驶两秒就即溶,满后油及黏口,正

牡丹虾-日本虾果然不同凡响,特别鲜甜,超爽口

食完刺生就食矶煮鲍鱼
矶煮鲍鱼

北海道鳕场蟹
北海道鳕场蟹
非常新鲜,好清甜,啖啖肉!又是极品

白子
白子

左口鱼裙边
左口鱼裙边
好肥美 厚切

好似食紧好有柔韧性极高既像根咁

味道好持久 口腔入面都系左口鱼油 非常滋味

食食下,有位神秘嘉宾出现左,就系汪阿姐
呢度好似特别多明星出现

应该系明星饭堂 识食

烧拖罗
烧拖罗
食完即溶,满口拖罗味,满囗油 !又一极品

日本稻庭乌冬
日本稻庭乌冬
正宗既日本稻庭乌冬

好弹牙 好似橡筋咁

和歌山嘅柿 红豆奶冻
和歌山嘅柿 红豆奶冻
柿口感爽脆,鲜甜!唔错

超重北海道牛奶味,超滑,好正

朋友又一好介绍,真系非常满足
2016-12-05
  • 和歌山嘅柿 红豆奶冻