2017-05-06
系楼上铺,楼下无咩广告招牌,无朋友带一定唔识上黎。环境舒服,卡枱都几阔落,屏风后系间房仔 (果日有班日本人入左去食饭)前菜都唔hea,个人最钟意系芥辣八爪鱼,有鲜味而且口感烟韧,辣辣地非常开胃!生牛肉沙律其实佢唔系全生,外边系有烧过,好香口。入面仲系好靓既红色。牛肉油脂平均而且无渣;沙律菜新鲜款多。呢个沙律大碟得黎非常出色!拖罗饭配面豉汤其实个人对呑拿鱼无咩喜好,感觉上系1)有渣2)味淡3)无油脂。不过今次朋友想食所以就叫。今次食落完全改观!呢个呑拿鱼碎无渣,食落亦好香口,搞到我仲食得多过我个friend!!而面豉汤唔会过浓,饮完唔会口渴日式蒸蛋心谂无咩特别,点知食落口,好滑好滑!好似食紧豆腐花,不过同时又好有蛋香味!入面既配料好match,底下亦跟传统放左粒白果!总结呢餐食得好满足,每样食物都整得好好!会同朋友再黎!
生牛肉沙律
拖罗饭配面豉汤
而面豉汤唔会过浓,饮完唔会口渴
日式蒸蛋
总结呢餐食得好满足,每样食物都整得好好!会同朋友再黎!