2023-05-13 43 浏览
Blue Monday梗系要食返啲好野慰劳下自己,尖沙咀行完街街见到间外内充满日式风味的餐厅忍唔住就行左入去喇😝👉🏻蟹肉青瓜沙律 $148蟹肉、蟹籽配以青瓜+沙律酱,作为前菜系非常之开胃,食落够清新、口感层次亦够。👉🏻龙虾刺身+生蚝刺身 $988两种极品刺身一齐到场,龙虾拚命郁动佢嘅触须证明佢嘅新鲜程度,我同佢对望嘅同时夹起佢晶莹通透嘅肉摆落口一咬,龙虾刺身嘅鲜味随即系口入面爆开,大满足😃食咗几旧新鲜龙虾刺身之后转攻生蚝,个size有我手掌咁大只,事不宜迟一啖「sir」落口度,滑溜嘅口感加上鲜甜感觉充满口腔,今次嘅生蚝海水味唔会太重,比较清甜,店员介绍话系即日空运抵港,唔系成日有得食架!👉🏻味噌蟹甲罗 $176店员会即场系你面前烧,慢慢将蟹肉、蟹膏、蟹籽、鹌鹑蛋同葱花捞埋一齐,烧嘅过程中香味慢慢传开,最后将各种材料完美混合,食落去蟹膏嘅味道非常之浓郁,蟹肉同鹌鹑蛋亦增加咗佢惹味程度。👉🏻油甘鱼寿司$98 +三文鱼籽寿司 $148油甘鱼够肥美但食落都唔会觉油腻,一口满足👍🏻三文鱼籽够大粒,我最钟意入口慢慢咬开享受鱼籽爆裂口感,正!👉🏻鲍鱼天妇罗 $198炸完嘅鲍鱼都keep到爽口,仲保留
Blue Monday梗系要食返啲好野慰劳下自己,
尖沙咀行完街街见到间外内充满日式风味的餐厅
忍唔住就行左入去喇😝

👉🏻蟹肉青瓜沙律 $148

👉🏻龙虾刺身+生蚝刺身 $988

👉🏻味噌蟹甲罗 $176

👉🏻油甘鱼寿司$98 +三文鱼籽寿司 $148
油甘鱼够肥美但食落都唔会觉油腻,一口满足👍🏻
三文鱼籽够大粒,我最钟意入口慢慢咬开享受鱼籽爆裂口感,正!

👉🏻鲍鱼天妇罗 $198
炸完嘅鲍鱼都keep到爽口,仲保留到鲜甜味道,简简单单点少少天妇罗酱汁已经好好味。

👉🏻柚子烧酎 $78
清新嘅柚子梳打中和咗烧酎嘅甘味,
就算无饮开烧酎都会觉得易入口。

👉🏻芒果特饮 $78
浓郁的芒果味🥭饮落实在太太太爽皮呀🤗