2022-10-12 107 浏览
平时去开湾仔利东街个边都见到好多特式餐厅今日朋友带我黎Mr. Crab by The Captain's House食海鲜!🥰有两层高 楼下卖takeaway🥡 而行上几级楼梯就有雅座🍽️气氛同装饰都令我谂起三藩市嘅渔人码头🛟⚓.💫Set for 2 ($768).🌟Appetizer - Louisiana Crab Cake Poppers蟹饼一共有5件 一口大小方便易食脆脆嘅蟹饼裹面系已经拆好晒嘅丝丝蟹肉🦀加埋沙律菜令人感到满足😝.🌟Seafood Combo - Prawn, Crawfish, Squidwith Lemon Dill Cream Sauce客人可以拣3款海鲜店员就会即席拎住加入左自选酱汁嘅海鲜袋摇匀之后就可以正式开餐🤪枱面一早已经放好左手套、围裙同湿纸巾俾客人用 非常贴心小龙虾🦞同海虾🦐嘅份量好足够 味道鲜甜 肉质新鲜拆完肉再点埋碗裹面嘅酱汁就更好味😋柠檬忌廉汁同海鲜好夹 提升鲜味🍋除左海鲜之外 仲有薯仔🥔、栗米🌽、香肠呢D配菜味道都唔错 一啲都唔失色.🌟Risotto - Crab Paste & Crab Meat Risotto蟹肉蟹膏南瓜意大利烩饭味道
平时去开湾仔利东街个边都见到好多特式餐厅
气氛同装饰都令我谂起三藩市嘅渔人码头🛟⚓

💫Set for 2 ($768)
Louisiana Crab Cake Poppers

Seafood Combo

客人可以拣3款海鲜
店员就会即席拎住加入左自选酱汁嘅海鲜袋摇匀
之后就可以正式开餐🤪
枱面一早已经放好左手套、围裙同湿纸巾俾客人用 非常贴心

小龙虾🦞同海虾🦐嘅份量好足够 味道鲜甜 肉质新鲜
拆完肉再点埋碗裹面嘅酱汁就更好味😋
柠檬忌廉汁同海鲜好夹 提升鲜味🍋
除左海鲜之外 仲有薯仔🥔、栗米🌽、香肠呢D配菜
味道都唔错 一啲都唔失色

蟹肉蟹膏南瓜意大利烩饭味道浓郁
就好似将蟹同南瓜🎃嘅精华都放晒落饭度
饭面仲有蟹钳 保温亦都做得好
食左海鲜篮好耐都仲系热☺️
🌟House Wine - White wine and sparkling wine

随餐仲会送两杯餐酒
海鲜配白酒就最夹🥂