2022-05-06
立食系日本嘅传统文化 😉带到嚟香港也是理所当然,因为大家都是弹丸之地 ,另一边厢日本对食物质素要求的执著 也带到嚟香港😌荃湾这间立食寿司已经有几间分店,足以证明佢嘅质素 受到 肯定!!荃湾这家分店比较特别,有座位 👍👍可以食得更加舒服慢慢欣赏 师傅嘅手艺选择种类非常多q r code点餐 ,真系有点眼花缭乱!乜都想食,太耐没有到日本了 🇯🇵然而质素真的不比日本差 还是飞机货呢😍😍一系列寿司自选原只活北寄贝寿司🍣真系不哪里都能吃得到 ,新鲜爽脆,师傅刀功更是了得 ,饭底已经入味,不用再点酱汁加上少少芥茉已经是人间美味🤩🤩火炙左口鱼边寿司 去到哪里都要品尝一下 ,口感软绵, 火炙得焦香👍_牡丹虾 黏口的口感唯佢独有,鲜得不想咁快吞落去🤣🤣海胆寿司亦非常甘甜,没有腥味特别一赞,火炙大吞拿鱼腩海苔寿司 师傅立刻做摆到我手上 真系非常之 甘香 鱼油丰富到不得了,紫菜脆脆的,口感非常强烈午餐时段还有午市套餐包埋汤和沙律 面豉虾真的很不错👍非常之高质嘅日本寿司餐厅 真好像走咗转日本一样 ,老婆也表示非常满意!食到两人抱腹 大约人头300蚊左右 绝对高质一定会常来😋
一系列寿司自选
_
牡丹虾 黏口的口感唯佢独有,鲜得不想咁快吞落去🤣🤣
海胆寿司亦非常甘甜,没有腥味
午餐时段还有午市套餐包埋汤和沙律 面豉虾真的很不错👍
食到两人抱腹 大约人头300蚊左右 绝对高质一定会常来😋