2012-01-11
入到店, 装潢好有日本风味, 但环境比想像中窄, 枱与枱好迫; 点左一个蓝鳍吞拿鱼饭同黑毛豚肉火锅蓝鳍吞拿鱼饭先到, 有前菜, 蒸蛋, 面豉汤, 同蓝鳍吞拿鱼饭; 蒸蛋又热又滑;面豉汤清新可口; 蓝鳍吞拿份量好多, 有4大块蓝鳍吞拿再加一堆蓝鳍吞拿肉碎, 蓝鳍吞拿肥美, 油脂分布均衡, 入口即溶, yummy yummy!黑毛豚肉火锅好colourful, 有豆腐, 姑类, 西洋菜, 金姑, 黑毛豚肉有5块, 份量就少左d, 不过煮熟左后有好腍, 肉质亦都好爽, 汤底清甜, 唔肥; 个日本籍服务员好细心, 系旁边教我地煮几耐, 又建议我地叫杂炊我地叫左杂炊, 白饭+蛋, 个日本籍服务员帮我地慢慢煮, 服务好贴心, 再加上旁边又系有日本人系度食紧, 我觉得自己好似去左日本咁!杂炊一煮起, 热呼呼, 好暖胃, 亦都饱肚; 始终个火锅太细, 食埋个杂炊就刚刚好, 不过如果系大食既男士, 连埋个杂炊都可能未必够overall, 味道, 服务有好高水准, 好有日本feel!
蓝鳍吞拿鱼饭先到, 有前菜, 蒸蛋, 面豉汤, 同蓝鳍吞拿鱼饭; 蒸蛋又热又滑;面豉汤清新可口; 蓝鳍吞拿份量好多, 有4大块蓝鳍吞拿再加一堆蓝鳍吞拿肉碎, 蓝鳍吞拿肥美, 油脂分布均衡, 入口即溶, yummy yummy! 黑毛豚肉 火锅好colourful, 有豆腐, 姑类, 西洋菜, 金姑, 黑毛豚肉有5块, 份量就少左d, 不过煮熟左后有好腍, 肉质亦都好爽, 汤底清甜, 唔肥; 个日本籍服务员好细心, 系旁边教我地煮几耐, 又建议我地叫杂炊 我地叫左杂炊, 白饭+蛋, 个日本籍 服务员帮我地慢慢煮, 服务好贴心, 再加上旁边又系有日本人系度食紧, 我觉得自己好似去左日本咁!
杂炊一煮起, 热呼呼, 好暖胃, 亦都饱肚; 始终个 火锅太细, 食埋个杂炊就刚刚好, 不过如果系大食既男士, 连埋个杂炊都可能未必够