2003-09-21 4 浏览
好日唔去开旺角,前几晚就黎左呢度开饭,其实我唔系特别钟意呢度,不过男友对呢度既鱼面情有独钟,冇计啦呢度坐得好逼,而且地方都几污糟下(尤其入面近后巷啲位,所以我坚持唔坐,会冇晒胃口),虽然黎得都预左环境唔会好,但知道同见到始终唔同既.以为坐出面会好啲,点知叫左几食后就正正比我见到渌面𠮶位叔叔一路做野一做担住口烟,其他渌面既人又兴高采烈响度高谈阔论,碗面就真系唔慌唔加料炮制啦,呕~讲番食物,我叫左紫菜牛丸鱼面,男友叫左花胶猪肉丸鱼面,另加油菜同豆浆.讲真啲牛丸系弹牙,但我真系唔觉特别出色,鱼面亦都麻麻,我情愿食番米粉,而且虽然我睇完个渌面过程都冇乜胃口,但啲鱼面的确几少,碗里面只系得少量鱼面同大量芽菜,男仔一定唔够饱,以佢接近$30既身价,我觉得无论食味同份量都好唔值啰其实去粉面舖都预左唔会好坐,都系食完即闪,但呢间野价钱绝对唔平,收得人咁既价钱,连基本衞生都做唔好,叫人点食呀?真系要好好改善下