2020-03-12
別天神係我地一想食拉麵🍜必選店舖,店鋪簡單黎講只專供兩款拉麵🍜同幾款小食,可想而知佢地嘅拉麵🍜係幾咁出色。店鋪門外擺設一部點餐機,直接用八達通或其他網上支付平台付款,非常方便。店舖唔算大,一般小型日式居酒屋🏮間枱,只有一張大約坐10人嘅L形長長bar枱,面對bar枱嘅一幅牆,已經變成一幅特式嘅連儂牆,寫滿所有黎過食客嘅心聲,真係好有愛❤️一坐低,就獲店員派發一個口罩,袋上寫住送給身邊有需要嘅人,真係好有愛心👍🏻🥢小龍蝦蟹子沙律 - 用脆脆嘅紫菜包黎食,又方便又好味😋🥢餃子🥟 - 熱辣辣上枱,每隻都脹卜卜,啖啖肉,好好味。拉麵 :🍜別天神豚骨拉麵 - 先飲一啖豚骨湯,湯底極之濃郁,有膠口感覺,加埋蔥花另香氣更加提升,接住再依照店鋪教路,自行調製隱藏口味(七味粉+辣芽菜+蒜溶 = 特辣口味)另極濃嘅湯底加埋辣嘅感覺,真係我嘅至愛味道😋;叉燒唔洗講係一貫入味同腍滑(**不得不讚,辣芽菜真係好好味,又辣又爽脆,真係唔好意思,我差不多成樽KO左🤭)🍜蝦味噌豚骨拉麵 - 櫻花蝦雖然細細隻,但係佢嘅香同鮮味真係唔可以睇小,另整碗拉麵提鮮左唔小,真係好出色👍🏻
🥢小龍蝦蟹子沙律 - 用脆脆嘅紫菜包黎食,又方便又好味😋
🥢餃子🥟 - 熱辣辣上枱,每隻都脹卜卜,啖啖肉,好好味。
拉麵 :
🍜別天神豚骨拉麵