经过荃湾,几次行过呢边都见到有间餐厅落地玻璃装修,见到里面好似都几靓,今晚就决定入去食饭。餐厅装修好别致,整体用白色同埋绿色作为主调,有少少好似去咗绿色嘅森林咁🌵🌳🌱🌿🌲今晚人少少,咁岩坐到呢间餐厅特别嘅位置,系雀笼啊,劲得意啰😍,圆台嘅设计,真系好QQ呀,打卡一流~威灵顿三文鱼 🫔🐟Baked Wellington Salmon 呢一个威灵顿三文鱼叫左set,跟餐仲有个前菜意大利云吞同餐汤,呢两款都几好食,而个威灵顿三文鱼,我未食完已经好期待。事关平时威灵顿牛柳就食得多,😛三文鱼真系第一次。一上枱已经闻到好香喷喷嘅酥皮香味🧈,一切开,有惊喜㖞🤩酥皮好松化呀,三文鱼肉质仲系好嫩🤤,一啲都唔老。然后发现三文鱼个底仲有啲菠菜馅料🥬,(我自己本人劲钟意食菠菜同鱼🙊),另外个底仲有紫薯蓉🍠,甜甜地都几好味,加埋佢啲配菜,成件事真系好夹,我真系好中意呢个🥳💯秘制虎虾天使面🌶️Angel Hair with Prawn🍝见到Menu呢一个意粉有只辣椒仔,而我就中意食辣味嘅意粉,呢一个天使面都几好食㖞,只虎虾都几大只🍤。肉质爽口弹牙,天使面比较幼,所以食落淡淡都充满香辣味道,正正正😋😋😋黑松露薯条🍄🍟

威灵顿三文鱼 🫔🐟
Baked Wellington Salmon

秘制虎虾天使面🌶️
Angel Hair with Prawn🍝

黑松露薯条🍄🍟
French Fries Black Truffle
呢一个薯条,份量丰富🤭,上枱热辣辣,薯条脆卜卜,加埋黑松露嘅香气👃🏻,真系冇得输🔅,食住呢个薯条一路吹水倾计,唔觉唔觉成盘食晒🤣。
黑松露薯条

酸莓乐园🍓🍹
Strawberry Garden
呢一杯系由士多啤梨🍓、柠檬汁🍋、青柠同梳打水🧊混合嘅一杯特饮。酸酸甜甜咁,🍹都几开胃㗎。同埋我觉得呢杯个渐变色pink pink💓好靓呀,打卡able💕🤭。
酸莓乐园

绿岛奇遇🍋🍹
Green Island
呢一杯系有🍋青柠、🍊金橘同埋柠檬汁混合而成嘅一杯特饮,我劲钟意饮呢一杯,有青柠味但唔酸,呢一个组合真系好夹,饮落好清新✨,就算溶左啲冰,饮落都唔错。

绿岛奇遇

💁🏻‍♀️总括嚟讲,我觉得呢度嘅菜式都好好食呀,特别系-啲特饮都好出色🥂,味道好饮,🤩完全冇药水味,同埋特饮嘅渐层真系好靓🌈,真系好睇又好饮👍🏻

Btw,原来呢度逢星期一至四都有优惠,等我下次嚟之前打嚟问吓先,侍应话佢地呢到每月嘅优惠都有啲唔同,大家book枱前可以问一问。
2022-10-23
庆祝纪念