2018-05-22 1974 浏览
俾宣传单张吸引左, 想试吓$108 半只嘅皇子乳猪.落单5分钟后乳猪就上枱, 有少少打左个突. 话就话半只乳猪, 数埋得九件, 每件大约1吋乘3吋. 乳猪件底部嘅骨, 同埋猪肉横切的形状, 告䜣我佢本身并不是一只BB猪, 所以上枱嘅可能只得八份一只猪或更少. 本来预左一定唔会有半只, 但冇预计会咁款. 唔够喉于是想食埋个猪头, 点知原来系装饰, 冻同埋D皮系咬唔开, 唯有放弃. 个猪头俾我咬过, 希望个厨睇到, 唔会再用返. 乳猪件下面有腊味炒饭, 唔似系糯米, 同埋似系一早炒好晒放在饭煲内备用𠮶种.食左优惠价乳猪就不能再有其它优惠. 打开个正价餐牌, 炒碟通菜都$98, 有肉嘅就$128起, 我呢条cheap 友即刻眼都突埋. 上左黎都冇办法, 求其叫两味填肚: 鲮鱼球生菜豆腐煲, 古法京都骨, 同是$128. 生菜煲嘅生菜很爽口, 豆腐算滑,. 鲮鱼球约有十一二粒, 大粒墨鱼丸 size, 但冇乜鲮鱼味兼味道有点另类, 汤底算几好, 冇味精同几大煲, 叫做及格.古法京都骨系用大条嘅一字骨斩件, 骨多过肉, 肉质偏硬, 似炸过笼或者系返炸, 有少少惊食到甩牙. 最好味反而系用黎打芡嘅
俾宣传单张吸引左, 想试吓$108 半只嘅皇子乳猪.
古法京都骨系用大条嘅一字骨斩件, 骨多过肉, 肉质偏硬, 似炸过笼或者系返炸, 有少少惊食到甩牙. 最好味反而系用黎打芡嘅菠萝片, 够甜够热.
茶价每位$12, 花生$10. 三个人埋单$460. 以咁嘅价钱水位同食物质素, 重覆思考左几次都谂唔到一个理据可推动我再帮趁.
脑电波不断话我听... 好又一餐, 唔好又一餐...
因为俾只猪吓窒咗, 所以一张相都冇影.
2018-05-21