2023-05-18 141 浏览
约好友食生日饭,我拣咗间系尖沙咀嘅中菜馆,方便我哋食完快快回家凑小朋友!我哋去到叫咗个晚市套餐,比较抵食啲!套餐包括:🔸百味豆腐🔸拍蒜青瓜🔸海老汁龙虾🔸腐乳菌翡翠炒带子🔸清蒸海星斑🔸炸子鸡(半只)🔸羊肚菌杞子浸菜苗🔸原个蛋黄寿桃包🔸精美甜品-红豆沙🫘〰️百味豆腐炸得够脆滑、青瓜爽脆!💢重点黎喇‼️当然系「龙虾」🦞啦😻😻😻新鲜唔在讲,肉质弹牙配埋海老汁🤤🤤yum yum! 〰️另一个菜式就系「清蒸海星斑」劲新鲜,见到嘛?佢个鱼鳍蒸起咗,证明极新鲜游住水!所以条鱼系特别滑!我哋2个人可以食晒一条鱼你就知几咁鲜味!〰️「炸子鸡」都要推介一下,炸得皮脆肉嫩,热辣辣咁食真系无敌!而「羊肚菌杞子浸菜苗」都唔错👍🏻羊肚菌本身系名贵菌类,一嚟佢味道清香又甜,二嚟营养价值好高,仲有🔺🔹🔺爽嫩,因为佢外在有严密嘅网状,即使你煲汤后仍食落爽嫩,而且带独特香味!所以用佢嚟浸菜苗真系好正!〰️最后系甜品「蛋黄寿桃包」最钟意食呢款原个寿包,大大只馅料十足,咸蛋黄更系原粒放入去蒸,食到好饱都一定可以食足一个!「红豆沙」同样唔系间间都煲得好味,真正起沙,又唔会死甜!最怕有啲煲到杰杰咁,或者系冇闻有味或一味只有甜!呢间真系可以再

我哋去到叫咗个晚市套餐,比较抵食啲!套餐包括:
🔸百味豆腐
🔸拍蒜青瓜
🔸海老汁龙虾
🔸腐乳菌翡翠炒带子
🔸清蒸海星斑
🔸炸子鸡(半只)
🔸羊肚菌杞子浸菜苗
🔸原个蛋黄寿桃包
🔸精美甜品-红豆沙🫘

〰️百味豆腐炸得够脆滑、青瓜爽脆!

呢间真系可以再嚟食过!做节或团聚都合适,皆因除咗食物不错,连个景都系十分之吸引!可以睇到五光十色嘅夜景,仲有个outdoor位比你坐出去饮番杯,欣赏一下景色🎆🌃