2016-07-25 586 浏览
估唔到,去酒吧餐厅都可以倾心事!我一直以为,酒吧好嘈,又无嘢食,只有饮酒同嘈吵嘅音乐声……今次朋友带我去完呢间餐厅之后,就打破咗呢个固有嘅观念。我们去到呢间餐厅应该系6点9左右,餐厅有一两台人,灯光就有啲黑,可能酒吧都系咁嘅。亦都因为咁,影出嚟嘅相都有啲黑,有啲就朋友帮手用电话打灯XD(唔该晒!)我哋跟SET叫,DINNER SET($168加一)有汤、前菜、主菜同饮品。我哋拣嘅汤同前菜都一样,主菜同饮品都唔同。值得一提嘅系,呢度食完可以继续坐,两小时之后,饮品可以免费任添!真系好抵!啱晒吹水喇!汤系忌廉汤,不太特别,不过有枝饼干可以点住嚟咬下食下,就特别咗啰。前菜就系香煎鹅肝多士。其实我唔系好钟意食鹅肝,有得拣都避免拣,不过跟餐有就无得避啦。好彩呢个鹅肝多士都算唔错,鹅肝应该啱啱煎好就夹入去多士度,所以有啲余温,食𠮶时仲暖暖哋,滑之余有种入口即溶嘅感觉!多士烘得脆卜卜,正!主菜分别系8安士嘅安格斯肉眼牛扒同埋半只香草烧鸡!扒大过我手掌,好大块,虽然系薄身𠮶种,但我目测觉得应该唔止8安士呢。扒唔算韧,切得几轻松。食落都算有肉味,而脂肪部位入口超甘香,百几蚊嚟讲,质素唔错。烧鸡虽然得半只

香煎鹅肝多士
主菜分别系8安士嘅安格斯肉眼牛扒同埋半只香草烧鸡!

安格斯肉眼牛扒
烧鸡虽然得半只,但一个人食,加埋下面嘅薯蓉,份量就多咗啲喏。烧鸡味道虽然唔系好惹味(如果用香草以外嘅调味料去烹调,应该会惹味好多),不过火候啱啱好,肉质几嫩滑,鸡胸肉都唔「鞋」口!薯蓉好多,好好味!
餐饮呢,我点咗APPLE CIDER,朋友叫红酒!其实我2样都好少饮,我平时都好少饮酒,啤酒都唔多饮嘅。不过APPLE CIDER 影相吸引啲,饮落都OK嘅。不过对我嚟讲就大杯咗D,唔使REFILL喇~
朋友系叫红酒,因为佢话要饮红酒配牛扒XDD佢有冇REFILL?无啦,因为佢都饮唔晒!但我哋食完就喺餐厅度谈天,谈了差不多一小时都没有人催我们,很久未试过食得咁舒服,咁自在,无压力喇~
2016-07-04
  • 香煎鹅肝多士