2015-12-10
毕业后已经有好耐无见过d同学,于是近日终于的起心肝去约佢地出黎食饭,我地就拣左就脚又多野食拣既九龙湾徳福商场去开餐,行左一阵就去左新开既尝越~以前既尝越较细,灯光又较暗,而现在既尝越就搬左去隔离,更大之余仲好光猛,装修设计行简约路线,感觉好干净!坐低后我地就叫到成枱都系食物,咁开心就梗系要相机食先喇~~前菜我地拣左水晶软壳蟹米纸卷,口感清新开胃,软壳蟹炸得金香美味,沾上越式鱼露下,口感就更是鲜味醒神,食在口中尤感满足,好味道~~再黎就系朋友w好想食既咖哩面包虾,黎到时貌相不俗,虾好大只之余,更是弹牙入味,加上份量颇多,而且又唔辣,外层面包更是烘得软香爽脆,以面包沾取咖喱汁夹上鲜虾食用下,尤是美味无穷,食得我们都纷纷赞好!跟住出场就有炒得刚刚好又唔老既马拉盏炒嫩菜,菜身爽口,唔会太咸,甚是野味~最爱食饭既A朋友就叫左个原个菠萝咖哩海鲜炒饭,饭底炒得香口唔干身,咖哩带香而唔辣,加上鲜虾及其他海鲜和肉松下,就倍感鲜味,份量亦颇多,都算唔错!而身为食肉兽的我就拣左香茅炭烧猪颈肉, 份量虽然唔算好多,不过都好入味,边皮位置烧得微焦,很是香口,加上沾上甜甜酸酸的泰式酱汁下,更是滋味无穷!经过一轮大
水晶软壳蟹米纸卷
咖哩面包虾
马拉盏炒嫩菜
原个菠萝咖哩海鲜炒饭
香茅炭烧猪颈肉
经过一轮大食特食同不停谈天说地后,就咁就过左成3个钟,快乐真系不知时日过,很期待下次再同旧同学聚会,再食过笑过~!!