2018-09-17 426 浏览
生活上,知己朋友好重要,可以分享,可以倾诉,可以疯癫,今日就约咗几个好姊出嚟叙旧,大家一黎都有几年冇见,不过唔系见得多就代表感情好,我哋几个冇见反而有个份情喺度,有一位就提议去六公馆,我哋一口答应,她负责book枱,我哋准时七点到,已经坐满七成人,冇book枱都未必入到,而且我哋𠮶个仲要系海景位,海景加美食,正我地叫左几度小菜,每个也很岀色,个前菜柚子手撕鸡做得很好,甜甜酸酸好开胃,我们无所不谈,配上美丽既夜景,很舒服,原来可以岀户外饮杯酒,不过挂上了三号气球,所以不能外岀。另一位朋友很贴心,已安排店员餐后送岀生日甜点,正是我和另一位的生日月,甜品甜度适中,石头既外表,豆腐嘅质地,很好吃。感恩,在这个香港也有一份儿时情在身边,大家虽各有各忙,有自己既生活,但也不忘旧日,爱你们!