2024-09-05 843 浏览
今日同好朋友去天后行街,难得放假轻松一下,当然要去揾一间好食嘅餐厅食晚餐啦,今次行吓行吓俾我见到「天空虎啸」,佢主打蒸气海鲜火锅,见到好吸引,所以我哋就决定入嚟试吓!「阿拉斯加长脚蟹(每2位半只)」💖长脚蟹肉质鲜甜细嫩,用蒸气烹调,完全保留咗海鲜本身嘅鲜味,每一啖都充满咗鲜味同甜味,食完真系齿颊留香。跟住嚟嘅系「芝士樱花虾鲍鱼」💎💖鲍鱼质地爽滑,配上芝士嘅香浓同樱花虾嘅咸香,呢个配搭真系一绝,每一口都系满满嘅幸福感,芝士系健康嘅美味代表呀!然之后试咗「生牛肉刺身」💎💖每片牛肉都好新鲜滑溜,配埋特制酱汁,入口即化,真系唔同凡响。另外再试咗「苏格兰刺身带子(海草配西京面豉)」,好新鲜,带有甘甜嘅海味,真系每一口都系享受。同埋「鲜北海道北寄贝」都唔可以错过,食材都好新鲜,蒸完之后鲜味十足,同埋肉质非常弹牙,非常值得推介!最后嚟个甜品「草莓芝士蛋糕」,💖草莓新鲜甜美,结合芝士嘅柔滑香浓,食得出两者之间嘅绝妙平衡,好完美嘅结尾。「天空虎啸」嘅菜色真系非常出色,无论环境定系服务都系一!✅评分:味道 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】服务:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】卫生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️

「阿拉斯加长脚蟹(每2位半只)」

跟住嚟嘅系「芝士樱花虾鲍鱼」💎

然之后试咗「生牛肉刺身」💎

最后嚟个甜品「草莓芝士蛋糕」,
「天空虎啸」嘅菜色真系非常出色,无论环境定系服务都系一!
✅评分:
味道 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】