2024-12-05
呢间牧羊少年cafe真系性价比高到爆!400几蚊两人餐食到好饱又坐得舒服,啲野食真系好味到爆灯👍,完全感受到餐厅嘅诚意,唔怪得佢分店遍布咁多地方。今次我哋order咗个「与你分享2人套餐 $428」,真系抵到烂!有小食、意粉、主菜、饮品同雪糕,简直系一个完美配搭。*(小食)金沙咸蛋黄凤尾虾*呢个小食真系冇得输,金沙咸蛋黄𠮶种香浓同凤尾虾嘅鲜甜完美融合,食到你停唔到口。*(意粉)鲜忌廉野菌烟三文鱼长通粉*呢碟意粉真系绝对唔可以错过,鲜忌廉同野菌夹埋再加上烟三文鱼,味道浓郁又唔会太腻,长通粉煮得啱啱好,真系一流。*(主菜)咖啡羊架伴露丝玛利烧汁 • 烤澳洲西兰花 • 日本南瓜*羊架煮得好嫩滑,加上咖啡味同露丝玛利烧汁嘅香气,味道层次丰富。配菜嘅烤西兰花同日本南瓜都好新鲜,完美平衡咗主菜嘅浓郁味道。*(饮品)旭日(手打果汁) & 牧羊少年【浪人】手工生啤 +$29*手打果汁旭日真系好清新,特别系夏天饮一啖真系爽到晕。手工生啤浪人加多$29都超值,口感丰富,好适合餐后小酌。*(甜品) Haagen-Dazs 雪糕杯*食到最后仲有Haagen-Dazs雪糕杯,完美收尾,雪糕质素有保证,真系冇得输
*(小食)金沙咸蛋黄凤尾虾*
*(意粉)鲜忌廉野菌烟三文鱼长通粉*
*(甜品) Haagen-Dazs 雪糕杯*
食到最后仲有Haagen-Dazs雪糕杯,完美收尾,雪糕质素有保证,真系冇得输。
总括黎讲,呢间牧羊少年cafe真系每个细节都做得好好,食物质素一流,性价比极高,绝对值得一试!😊