2015-02-02 5288 浏览
两只马骝游完早水,大叫肚饿,中午时间,想揾间好坐嘅,妈咪钟意食上海菜,见呢间口碑唔错,上到去门口,无订位,被安排坐近门口4人枱,中式酒楼格局,装修简洁,午市都有啲优惠套餐或特价菜色,见其中一个四人餐几抵食,食物选择都多,所以就拣呢个!落单之后食物超快来齐!枱面有紫菜花生,好香口好味!两只马骝抢住食!午市超值自选四人套餐($268)乌笋拌木耳--醋汁酸酸地,但唔够入味,木耳好大块爽口,咬落只有外面有味,中间仲系淡茂茂,好明显一捞好无放过就上碟,我要等耐啲,仲要由底食,先至好点,讲真自己平时都有腌云耳食!咁简单嘅凉拌菜色都无心做!失望!乌笋爽甜!(我见大多数用莴笋呢个名)唔要醋味都好味,只系比几件!鸡丝粉皮:欣赏自己落麻酱(因为自己唔太喜欢麻酱味)鸡丝比较嚡,青瓜丝爽口,水晶粉皮烟韧!正常!干煸四季豆:味道够但啲四季豆外皮过熟,淋晒,一啲𡁻口都无!差!招牌炒拉面:呢个叫得招牌,味道唔错,拉面弹牙,配甜酱油炒,配料有青椒、河虾、芽菜!河虾爽口比较淡,蔬菜爽口!餐汤--冬瓜蓉羹:足料,冬瓜蓉好多,汤底清但比较淡,无乜味,好似落唔够盐,少许金华火腿碎!一般!苹果茶:热饮,偏甜,苹果味清新唔假!蕃

紫菜花生
枱面有紫菜花生,好香口好味!两只马骝抢住食!

午市超值自选四人套餐($268)

乌笋拌木耳

鸡丝粉皮

干煸四季豆

招炒拉面

冬瓜蓉羹

苹果茶
苹果茶:热饮,偏甜,苹果味清新唔假!

套餐--糖水
蕃薯糖水:黄糖水过甜,盖过晒蕃薯味,蕃薯入晒糖水,淋身之外,只有甜!

小笼包
南翔小笼包(特价)($30):一笼四粒,上海菜馆有保证(如果连小笼包都难食,唔使做)外皮无穿,汤汁好多,热到辣咀!馅料半肥瘦!软滑好味!

食物一般,套餐份量丰富,一定够饱,店员有礼勤快,对小朋友好好!厕所在店外,干净企理,设备齐全!

好坐但味道一般嘅一餐!
紫菜花生
招炒拉面